כללי

טכניקות נשימה של פראניאמה

טכניקות נשימה של פראניאמה

אם אתה מרגיש עייף, כבד, עמום או חוסר איזון רגשי, כמה דקות של נשימה יוגית יכולות להמריץ, לחדש ולקיים אותך במהלך היום שלך או שיעור יוגה מאתגר. ישנן מספר שיטות נשימה שונות ביוגה שיכולות להשפיע ולהשפיע על החוויה שלך באסאנה, הרפיה ומדיטציה. חיבור חזק יותר ושליטה בנשימה שלך יעניק לך כוונון עמוק יותר של הגוף הפיזי, המנטלי והרגשי שלך ויעזור לעגן את המודעות שלך ברגע הנוכחי. יוגים מאמינים שאם אתה יכול לשלוט בנשימה שלך באמצעות תרגילי פראניאמה אתה יכול לשלוט במוח שלך!

מה זה פראניאמה?

פראניאמה היא אוסף של תרגילי נשימה שפותחו על ידי היוגים העתיקים לטיהור, הצערת מיקוד נפשי וריפוי. פראנה מתורגמת ל"אנרגיית כוח החיים", ויאמה מתרגמת ל"שליטה או שליטה ב." לפיכך, פראניאמה היא טכניקת נשימה המשמשת לשלוט, לטפח ולשנות את הכמות, האיכות, הזרימה והכיוון של האנרגיה החיונית בגוף. פראניאמה מוגדרת לרוב כ"שליטה בנשימה" והיא מרכיב עיקרי בתרגול יוגה מסורתי.

חיזוק הפראנה שלך

הדרך הקלה והמהירה ביותר להגביר את הפראנה בגוף היא לשנות את הנשימה שלנו כדי להשפיע על איכות וכמות האוויר הנלקח לריאות. פראנה נספגת באף גם על ידי חיבורה לשני ערוצי האנרגיה הנאדיים המסתיימים בנחיריים. פראניאמה משמשת לשלוט, לטפח ולשנות את הפראנה בגוף. שינוי בפראנה ישפיע על כל הגוף. תחילה אנרגטית, אחר כך נפשית נפשית, ואחרונה פיזית. פראניאמה מתקדמת משמשת לניקוי הלכלוכים והחסימות בנאדיות, ובסופו של דבר לבטל את חסימת הסושומנה נאדי, מה שמאפשר לפראנה הקונדליני לזרום בחופשיות דרך הערוץ הזה ולמעלה דרך שבע הצ'אקרות שלנו.

השפעות הפראנה על הנפש והרגשות

כאשר זרימת הפראנה או ערוצי האנרגיה שלך חסומים או מוגבלים, אתה עלול לחוות חוסר מיקוד ורגשות שליליים כמו חרדה, פחד, דאגה, מתח, דיכאון, כעס ואבל. כאשר ערוצי הפראנה או האנרגיה שלך פתוחים וזורמים בצורה חופשית וחלקה, המוח הופך רגוע, ממוקד, שמח, חיובי ונלהב. כך, באמצעות שימוש מיומן ומודע בנשימה שלנו, אנו יכולים להשפיע ולווסת את המצבים הרגשיים שלנו.

איך לתרגל פראניאמה

תרגול פראניאמה לרוב טכניקות הפרניאמה, הנשימה איטית ויציבה, מונשמת פנימה והחוצה מהאף ומטה אל הבטן. שבו תמיד עם עמוד שדרה ישר וגוף נינוח. בזמן שאתם מתרגלים פראניאמה, שחררו מחשבות כלשהן על ידי התמקדות בסוג הנשימה הכרוכה בפראניאמה.

הדבר הראשון שיש לשלוט בפרניאמה הוא הנשיפה, שאמורה להיות איטית וחלקה. לאחר שליטה בנשיפה, השאיפה עובדת על החלקה, מה שהופך אותה לארוכה ואיטית. אין לנסות לשמור על הנשימה עד שתשיג שאיפה ונשיפה חלקה ועדינה. תן לעיניים להיות רכות או עצומות במהלך התרגול. אם נוח, אתה יכול להביט כלפי מעלה בעין השלישית, הנקודה שבין הגבות.

אם אתה מרגיש סחרחורת סחרחורת סחרחורת או מתנשפת באוויר, הפסק את הפראניאמה ונקח נשימות איטיות ונינוחות עד שתתאושש. אל תאמץ את הגוף בזמן תרגול פראניאמה. כשאתה מרגיש עייף, עצור ונוח. לאחר תרגול פראניאמה, שכבו לנוח בשאוואסנה או תרגלו כמה דקות של מדיטציה.

מתי לתרגל פראניאמה

צורות שונות של פראניאמה מתאימות יותר לבוקר, לאמצע היום ולערב. השעה ביום תלויה גם באיך אנחנו רוצים שהגוף, הנפש והלב שלנו ירגישו לאחר התרגול שלנו. מוקדם בבוקר סביב הזריחה הוא הזמן האידיאלי לתרגול פראניאמה. הזמן השני הטוב ביותר הוא בערב בסביבות השקיעה. אתה יכול לתרגל שיטות נשימה ממריצות במהלך הבוקר או באמצע היום כדי להגביר את האנרגיה והפוקוס שלך. מומלץ לתרגל פראניאמות איטיות ומרגיעות בערבים. אסכולות שונות ליוגה משלבות פראניאמה בתרגולי האסאנות שלהן. תמצאו תרגילי נשימה הנלמדים לפני, במהלך ואחרי האטה יוגה או מדיטציה. עדיף לכבד את מה שהמסורת שלך מכתיבה.

למידת פראניאמה טיפים

  • לבש בגדים רפויים או נמתחים כדי להרגיש נוח ורגוע.
  • מצא תנוחת ישיבה נוחה. במידת הצורך, השתמש באביזרים כדי לתמוך בך.
  • קבע תרגול קבוע כל יום או מספר פעמים בשבוע למשך 15-20 דקות.
  • תרגול בחדר מאוורר היטב, מסודר ונקי וללא הסחות דעת.
  • עדיף להתאמן באותו מקום ובאותו זמן.
  • אם מזג האוויר נעים, תוכלו לתרגל פראניאמה בחוץ.
  • הימנע מתרגול יוגה מתחת למאוורר או ליד מזגן שכן זה עלול להפריע לפראנה ולהסיח את הדעת.
  • תרגול יומי צריך להתבצע על בטן ריקה.
  • מומלץ לנקות את המעיים לפני תרגול נמרץ.
  • שמור את המוח שלך ממוקד בתחושת הנשימה בזמן שאתה מתאמן.
  • אם אתם מרגישים תחושות כלשהן של כאב, מתח או חולשה בגופכם, התמקדו בהרגעת האזור הזה ובהכוונת נשימתכם אליו.
  • קח את הזמן שלך, תרגול איטי ויציב חיוני להתקדמות ולשילוב השפעות פראניאמה.

יחסי נשימה של פראניאמה

ניתן לשנות עוד יותר את טכניקות הפראניאמה בקצב האיטי על ידי שינוי היחסים של ארבעת החלקים השונים של הנשימה. שמירת נשימה נחשבת לטכניקה מתקדמת, עצירת הנשימה אינה אמורה לגרום ללחץ או אי נוחות. באופן כללי, הארכת השאיפה מעוררת אנרגיה, והארכת הנשיפה מרגיעה.

ארבעת חלקי הנשימה המתוארים בפראניאמה הם:

  1. אינהלציה (פורקה)
  2. שימור פנימי (אנטרה-חומבקה)
  3. נשיפה (רצ'קה)
  4. שימור חיצוני (בהיה-חומבקה)
  5. אתה יכול להתאים את ההשפעה האנרגטית של כל טכניקת פראניאמה בקצב איטי על ידי שינוי היחסים של ארבעת החלקים השונים של הנשימה על ידי שימוש בטבלת יחסי הנשימה למטה.

התחל עם יחסי הנשימה ללא עצירת נשימה. התאם את מהירות הספירות שלך על סמך קיבולת הריאות ורמת הנוחות שלך. נסה עם היחסים לעיל ושם לב מה עובד הכי טוב עבורכם.

נשימת נחיר שמאל לעומת ימין בפראניאמה

מספר טכניקות מתקדמות של פראניאמה כוללות חסימת נחיר אחד. נשימה דרך נחיר זה או אחר משנה באופן דרמטי את האנרגיה המנטלית והרגשית של הגוף. נשימת נחיר שמאל הוכחה על ידי מחקרים רפואיים כמאטה את קצב הלב ומפחיתה את לחץ הדם. לעומת זאת, נשימת נחיר ימין הראתה כמגבירה את קצב הלב ואת לחץ הדם. הנחיר הימני מתחבר ל-Pingala nadi ויש לו אנרגיה יאנגית, מחממת, בהירה, סולארית ופעילה. הנחיר השמאלי מתחבר לאידה נאדי ויש לו אנרגיה יין, מקררת, כהה, ירחית ומרגיעה.

אזהרות עבור טכניקות נשימה של פראניאמה

  • אם יש לך בעיות נשימה או נשימה, התייעץ עם הרופא שלך לפני שאתה עושה פראניאמה.
  • אם יש לך אסטמה או לחץ דם גבוה אל תעצור את הנשימה.
  • הימנע מקפלאבהטי, בהסטריקה וסוריה בהדנה פראניאמה בחודשי הקיץ או אם יש לך מצב בריאותי שמחמיר בגלל חום.
  • הימנע מ-Sit Cari, Shitali וצ'נדרה בהדנה פראניאמה בחורף או אם יש לך מצב בריאותי שמחמיר בגלל קור.
  • הימנע מנשימה של אש ומבהסטריקה פראניאמה במהלך הריון, בקע או ניתוחי בטן לאחרונה.
  • אם אתה מרגיש סחרחורת, בחילה או סחרחורת הפסק להתאמן ולנוח.
  • עדיף ללמוד פראניאמה ממורה ליוגה מנוסה שיכול לספק הדרכה מפורטת ופרטנית ועצות מועילות.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *