כללי

התזונה היוגית: מדריך שלם

תזונה יוגית

יוגה היא יותר מסתם סט של תנוחות דמויות בייגלה. זוהי פילוסופיה רוחנית ואורח חיים המושרשים בחיים בריאים. בעוד שחלק מתרגלי יוגה בוחרים בתזונה צמחונית או טבעונית, אחרים עוקבים אחר דיאטה מחמירה יותר ללא חומרים ממריצים, כמו קפאין, אלכוהול וסוכר מזוקק. הסיבה העיקרית להקפיד על דיאטה יוגית היא שהיא מקדמת ריפוי, איזון ושלווה פנימית.

למרות שאנשים רבים אוהבים את הרעיון של הדיאטה היוגית, האופי המגביל של אכילה יוגית מרחיק אנשים ממנה. כדי לעזור לך, ריכזנו רשימה של עצות ואסטרטגיות מועילות כדי להקל עליך לעבור לתזונה הרמונית יותר עם תרגול היוגה שלך.

מהי התזונה היוגית?

הדיאטה היוגית מדגישה צריכת מזונות טבעיים, לא מעובדים, המקדמים בריאות רוחנית, נפשית ופיזית ומתיישרת עם הפילוסופיה היוגית. זה מבוסס בעיקר על העקרונות היוגיים של אהימסה, סאטווה וסאוצ'ה.

  1. אהימסה נהוג לתרגם לאי אלימות. אהימסה היא הרעיון שכל היצורים החיים מחוברים ושהעולם יהיה מקום טוב יותר אם לא תפגע ביצורים חיים. הדרך הברורה ביותר לא לגרום נזק היא להפחית או לבטל את צריכת בשר ומוצרי חלב.
  2. Sattva הוא מצב של שוויון נפש שתרגולים יוגיים שואפים לטפח. תזונה שיש בה בשפע במזונות סאטוויים תקדם לב רגוע ונפש צלולה. מזונות Sattvic הם בדרך כלל ירקות טריים, דגנים מלאים ושעועית, תבלינים מרפאים עדינים ופירות וירקות מתוקים עדין.
  3. Saucha הוא מנהג של טוהר וניקיון. אחת הדרכים הפשוטות ביותר לקדם את הסוצ'ה היא להסיר או להפחית זיהומים בגופך על ידי אכילת מזון אורגני בלבד, ללא כימיקלים.

איך לעקוב אחר דיאטה יוגית

התחלה והקפדה על תזונה יוגית יכולה בהחלט להיות מאתגרת. עדיף לקחת את זה לאט ולהקל על דרכך. התחל עם שינוי אחד או שניים בלבד וראה איך אתה מרגיש. לאט לאט חקור והוסף שינויים נוספים ככל שתוכל. והכי חשוב, ודאו ששינויים אלו לא יוצרים מתח או חוסר איזון בחייכם.

  • אכלו מאכלים עונתיים טריים – דיאטת יוגה מורכבת ממזונות מלאים, טריים ועונתיים וממזונות אורגניים שגדלים במקום, וקרוב ככל האפשר למצבם הטבעי. נסה לגדל את הירקות שלך בגינה או במיכל, קנה בשווקי איכרים, או קנה ישירות מחקלאים מקומיים. קנו תוצרת טרייה בעונה, והימנעו מפריטים מעובדים וארוזים, גם אם הם אורגניים.
  • תהיה צמחוני – תזונה מבוססת צמחים ומכל מזון חיונית ליוגים. למרבה המזל, צמחונות וטבעונות הפכו פופולריות למדי, מה שהופך את היציאה ללא בשר להרבה יותר קלה בעת קניות במכולת, בישול וסעודה בחוץ. אגוזים, מוצרי חלב, עלים ירוקים וקטניות הם כולם מקורות מצוינים לחלבון באיכות גבוהה.
  • הימנע מכימיקלים וממריצים – אנו נחשפים לחומרים כימיים כמעט בכל מקום – באוויר, במים ובמזון שאנו צורכים. אחת המטרות של האטה יוגה היא לטהר את הגוף הפיזי והאנרגטי. לפיכך, מעודדים צמצום או סילוק כימיקלים וחומרים ממריצים. הימנעו בכל מקום אפשרי ממזון מעובד, ממתיקים מלאכותיים, קפאין, אלכוהול וטבק כדי להתקדם לאורח חיים בריא יותר וליצור טוהר בגוף ובנפש.
  • לאכול במרווחים קבועים ולאפשר מרווח בין הארוחות – פרט לארוחה הראשונה של היום, חשוב להקדיש לפחות חמש שעות בין הארוחות. זה מאפשר למערכת שלך לעכל באופן מלא מהארוחה האחרונה שלך. כאשר אתם אוכלים במרווחי זמן קבועים, הארוחות שלכם יהיו טעימות יותר, ותהיה פחות סיכוי שתאכלו יותר מדי. זה יהיה הכי טוב אם תאכל רק כשאתה באמת רעב ולא בגלל לחץ או שעמום.
  • אכל שעתיים לפני תרגול אסאנה או שינה – כדי להימנע מאי הנוחות של בטן מלאה במהלך תרגול אסאנה, חשוב לשמור על ארוחות קטנות וקלות. כמו כן, חשוב לאכול לפחות שעתיים לפני מפגשי היוגה שלך.
  • הפוך את ארוחת הצהריים לארוחה הגדולה ביותר של היום – התיאוריה האיורוודית קובעת כי אש העיכול היא החזקה ביותר בצהריים ומעודדת את הארוחה הגדולה ביותר לצריכה בצהריים. ירקות חיים וחלבונים קשים לעיכול הם המתאימים ביותר לארוחת צהריים של יוגי. כמויות קטנות של שומנים צריכות להגיע ממקורות בריאים כמו אגוזים וזרעים ושמן זית בכבישה קרה או שמן חריע גבוה.
  • אכלו בעיקר אוכל מבושל בארוחת הערב – המלצות דיאטה יוגיות מעודדות אכילת ארוחת ערב מבושלת כי היא קלה יותר לעיכול מאשר ארוחה גולמית. הגוף מעכל מזון מבושל הרבה יותר בקלות, מה שמאפשר ספיגה מהירה יותר ומאפשר לנוח יותר לאחר הארוחה. נסו לאכול כמה שיותר ירקות מבושלים בארוחת הערב שלכם. שלבו מרקים מרגיעים וירקות שורש כמו גזר, בטטה, בטטה, דלעת חורף וסלק.
  • דגש על עשבי תיבול ותבלינים מרפאים – דיאטת יוגה שמה דגש על עשבי תיבול ותבלינים מרפאים, כמו כורכום, הל, קינמון, ג'ינג'ר, שומר, נענע, בזיליקום, כמון, פטרוזיליה, כוסברה ופלפל שחור. תבלינים אלו מציעים יתרונות רבים לגופכם, כולל סיוע לעיכול, יצירת אלקליזציה של הדם, הגברת מצב הרוח, הפחתת חרדה וקידום ניקוי וריפוי. כדי להפוך את הדיאטה שלך למרפאה יותר, עבוד על הוספת עוד מעשבי מרפא אלה לארוחות שלך. אתה יכול גם להשתמש בחלק מאלה גם בתה צמחים.
  • לאכול עם תשומת לב וגישה חיובית – היחס שלך לאוכל שלך חשוב יותר מהאוכל עצמו. בעולם המהיר שלנו, קשה לחשוב על אוכל במונחים של תרגול רוחני. לכן היוגה מלמדת שאכילה צריכה להיות מעשה של אהבה והכרת תודה; אתה לוקח מזון מאמא אדמה, ואתה צריך לכבד את זה.

לסיכום

אכילה מודעת יכולה לעזור לך להימנע מכיסוס חסר מוח או זלילה, לעזור לך להתמקד במה שאתה אסיר תודה עליו, כמו גם במה שאתה לא. כאשר אתה מפתח שקט נפשי לגבי אוכל, אתה יכול להתחיל ללמוד איך לאכול בתשומת לב, לשלוט בכמות שאתה אוכל ולהבין מה הגוף שלך צריך כדי לשמור על איזון ובריאות. הקפדה על מה שאתה אוכל יכול להוביל לירידה במשקל, לב בריא יותר, נפש רגועה וחיים ארוכים יותר.

  • שקול לצום יש להתייחס למושג צום בהקשר של דיאטה יוגית. צום הוא תרגול של הימנעות מאוכל ו/או משקה לתקופה מסוימת. מטרת הצום היא לטהר את הגוף, לחפש מטרה רוחנית או להביע מסירות לאלוהות נבחרת. גם שיטות הצום השונות משתנות בדרישות שלהן – מהימנעות מכל המזון והנוזלים ועד הימנעות ממזונות מסוימים בלבד, למשל. צום אינו מומלץ למי שיש עיכול לקוי או נטייה לעלייה במשקל. צום יותר מכמה ימים אינו מומלץ מכיוון שהוא גורם ללחץ מוגזם על מערכות הגוף שלך.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *